13. Zaba Cup od 10. do 16. travnja u Vinkovcima pod strogim epidemiološkim mjerama

 Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 10. do 18. travnja bit će održan 13. međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod nazivom ”Zaba Cup 2021.” koji će okupiti 112 tenisača i tenisačica iz 15 država. I ovogodišnje izdanje ovog tradicionalnog natjecanja igra se pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke, ali i uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

Međunarodna krovna organizacija ”Tennis Europe” nam je propisala značajan epidemiološki okvir kojeg se moramo pridržavati kako bi mogli održati natjecanje koje će biti zatvoreno za gledatelje. Kompleks terena TK Vinkovci će biti zatvoren, osim za natjecatelje i za akreditirane osobe – naglasio je direktor turnira Igor Balaš.

 Ždrijeb glavnog turnira okupit će 32 tenisača i tenisačice, dok će u kvalifikacijama biti 32 igrača. Bilo je, inače, preko 200 prijava, no zbog epidemiološke situacije planirani ždrijeb „pao je u vodu”…

 U TK Vinkovci ustrajno se radi na popularizaciji sporta i to je nešto što će Grad Vinkovci uvijek podržavati. Zaba Cup je prepoznat ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan naših granica i drago mi je da se održava unatoč strogim epidemiološkim mjerama – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

 Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 10. travnja, dok glavni turnir počinje u ponedjeljak, 12. travnja. Finale u pojedinačnoj konkurenciji planirano je za petak, 16. travnja, u 10 sati, dok će dan ranije (četvrtak, 15. travnja) s početkom u 15 sati biti odigrano finale parova.