30 GODINA PRVE HNL 28. veljače 1992. godine odigrana prva utakmica HAŠK-Građanski – Cibalia 2:0!

Na današnji dan prije točno tri desetljeća rođena je Prva HNL! Naime, tog 28. veljače 1992. godine na maksimirskom travnjaku odigrana je prva službena utakmica u kojoj je tadašnji HAŠK-Građanski, a današnji Dinamo, ugostio – Cibaliju.

Tog petka lopta je krenula s centra u 16.15 sati, a samo 45 sekundi kasnije Željko Adžić matirao je Marijana Mrmića i upisao se u knjige kao prvi strijelac u povijesti Prve HNL. Nešto kasnije, točnije u 7. minuti, Cibalijina vratara matirao je i Zoran Slišković i sve je slutilo na katastrofu vinkovačke momčadi u kojoj su se našli neki akteri koji su u kopačke uskočili praktički iz vlažnih rovova na prvoj crti obrane Vinkovaca i Hrvatske!

Međutim, na tome je ostalo, Cibalia se konsolidirala i ovu povijesnu utakmicu zaključila u prihvatljivom minusu. Za Cibaliju su toga dana igrali: Mrmić, Perišić, Jozinović, M. Meštrović, Zahirović, Raguž, G. Meštrović (od 85. Lončarević), Čop, Halilović, Plavšić, Markovinović (od 56. Kvesić). Trener je bio Mile Petković, u službenom zapisniku našli su se još Stjepan Šimić, Dražen Pernar i Zlatko Bijelić koji su utakmicu odgledali s klupe, dok su s tribina ogled motrili Josip Jurić, Zoran Rubić, Irfan Islami i Miroslav Bojko (u zapisnik su tada mogla samo 16-orica).

Inače, u prvom prvenstvu neovisne Hrvatske osim HAŠK-Građanskog i Cibalije sudjelovali su još i Hajduk (koji je i osvojio titulu prvaka), Zagreb, Osijek, Inker (osvajač prvog Kupa Hrvatske), Rijeka, Istra, Varteks, Zadar, Dubrovnik i Šibenik (koji je natjecanje završio kao posljednji, ali nije ispao jer se liga sljedeće sezone proširila na 16 klubova). Cibalia je na kraju bila deveta, uz napomenu da je domaće utakmice zbog ratnih okolnosti u Vinkovcima momčad s Bosuta igrala u Đakovu, Čakovcu, Zagrebu (stadion u Kranjčevićevoj) i Požegi.