34,28 METARA PAKLA Cibalia ostala bez nastupa u kupu jer dopis iz ŽNS-a nikada nije stigao!

FOTO: Ivan Valentić

Prije otprilike godinu dana HNS je obavijestio Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemske županije kako je Cibalia, zbog rezultata u kupu u proteklih 5 godina, ostala bez privilegije izravnog ulaska u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Slijedom toga, Cibalia je prošle sezone trebala natjecanje u kupu započeti na razini Nogometnog središta Vinkovci te minimalno izboriti potom finale Županijskog kupa kako bi došla u 1/32 finale ždrijeba. Trebala, ali nije.

Nakon ‘milijun’ telefonskih poziva na relaciji Cibalia-HNS-ŽNS-NS Vinkovci, iz kluba su izvijestili kako je ‘omaška’ potvrđena od strane administracije Županijskog nogometnog saveza. Za one neupućene, iako takvih nema, prostorije ŽNS-a nalaze se na stadionu Cibalije, a Google Maps kažu kako su ulazi ureda između Cibalije i ŽNS-a udaljeni točno 34 metra i 28 centimetara!

IZVOR: Google karte

Priopćenje Kluba donosimo u cijelosti:

Nažalost, zbog previda u Županijskom nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatski nogometni klub Cibalia š.d.d. u natjecateljskoj sezoni 2024./2025. ostao bez prava nastupa u Hrvatskom nogometnom kupu.

Naime, Hrvatski nogometni savez dana 15.6.2023. službenim kanalima obavijestio je ŽNS VSŽ o činjenici kako Cibalia mora krenuti u kup-sustav od najniže razine, no ta informacija nikada nije stigla u klub!

Ovakvim spletom okolnosti, u kojima Cibalia nije sudjelovala, Klub je definitivno oštećen, kao i neosnovanim medijskim napisima gdje se imputira kako “Možda je obavijest o tome i stigla, no u Genscherovoj 10b su poznati po tome što ne otvaraju mailove.

Ovakve zlonamjerne konstrukcije kojima se klub sustavno napada mjesecima pa čak i godinama, definitivno neće donijeti ništa dobro Cibaliji te će Klub biti prisiljen poduzeti određene pravne korake kako bi se zaštitili interesi igrača, radne zajednice, navijača i dioničara.

Damir Mustapić
predsjednik HNK Cibalia š.d.d.

Nažalost, realnost Cibalije je da je kriva i – kad nije kriva! Bitno je popljuvati klub, bez ikakvih provjera činjenica, pumpajući ‘senzacionalizam’. Stavit u naslov ‘šok’ i ‘Cibalia’ i dalje je mamac za svaku budalu koja mišljenje može izraziti samo svom psu ili na Internetu. A činjenice? Ma koga one više zanimaju!

Cinici bi rekli, Cibalia je zbog administracije već izbacivana (doduše i ubacivana!) iz HNL-a pa onda jedan kup u tome ispada više-manje bitan. A bitno je! Bitno je, itekako je bitno! Sanja se HNL i poštovanje HNS-a, a ovaj klub nema poštovanje matičnog Županijskog saveza i Nogometnog središta!