42-godišnjak iz Borova lovačkom puškom nastrijelio 24-godišnjeg migranta iz Indije

Tijekom nadzora državne granice uz obalu rijeke Dunav kod Borova policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske zatekli su skupinu osoba bez dokumenata. Pregledom osoba policijski službenici uočili su kako jedan muškarac iz grupe ima ozljedu na nozi te mu pružili prvu pomoć, a po dolasku hitne medicinske pomoći prevezen je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar.

Ostale osobe iz skupine su radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

Policijski službenici utvrdili su kako se radi o državljanima Indije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku radi čega je nad njima proveden upravni postupak te su smješteni su u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do izvršenja readmisije u Republiku Srbiju. U NMB Vukovar utvrđeno je kako je 24-godišnji državljanin Indije teško tjelesno ozlijeđen vatrenim oružjem.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uhićen je 42-godišnjak iz Borova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25. veljače oko 20 sati u lovištu na području općine Borovo, tijekom najavljenog lova, 42-godišnjak u namjeri zastrašivanja pucao iz lovačke puške koju zakonito posjeduje prema grupi državljana Indije te tom prilikom doveo u opasnost njihove živote i jednog teško ozlijedio.

Protiv 42-godišnjaka iz Borova nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava, a dotični je i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.