Goran Kajkić i službeno najavio kandidaturu za gradonačelnika Vinkovaca

Živozidaš Goran Kajkić danas je (i) službeno najavio kandidaturu za gradonačelnika Vinkovaca. Riječ je o prvostupniku javne uprave, oženjenom, ocem djevojčice i brat Nikole Kajkića, od jučer kandidata za župana vukovarsko-srijemskog. Prigodna konferencija za medije održana je ispred vinkovačkog Gradskog muzeja.

Svakako simbolično, jer okosnica moga programa glasi: “Vinkovci kao najstariji europski grad”. Već u videu predstavljanja moje kandidature za gradonačelnika Vinkovaca, od prije nekoliko mjeseci, istaknuo sam kako ću kada dobijem odgovornost vođenja našeg grada učiniti da Vinkovci budu prijestolnica današnje Europske kulture i arheološke povijesti – rekao je Kajkić te dodao kako je iz Vinkovaca nastala današnja Europa, odnosno da je u današnjim Vinkovcima „sve počelo, tu se treba i nastaviti”.

– Moramo biti svjesni da imamo bogatstvo u obliku povijesti koje nitko u Europi nema, da smo samim tim posebni i da moramo izgraditi naš brend “Vinkovci kao najstariji grad u Europi”.

I ne samo ostati na brendu, naglasio je, već oživjeti i graditi vinkovačku priču koja je bogata i autentična.

– Zadnjih deset godina svoga rada proveo sam u kompaniji koja je jedna od najpoznatijih brendova u svijetu. Stekao sam određena znanja i iskustvo biti dio svjetski poznatog brenda koji ću prenijeti na naše Vinkovce i smjer u kojem se moramo krenuti razvijati.

Jedna od okosnica njegova programa dodirivat će upravo gospodarstva; obuhvatit će sve grane gospodarstva, najavio je, te pokrenuti niz otvaranja novih radnih mjesta.

– Oživjet će i mali, i veliki gospodarstvenici, pokrenuti lavinu otvaranja novih OPG-ova, moći ćemo nuditi niz proizvoda, usluga, imat ćemo sve dane u godini na raspolaganju, a ne ovisiti o vremenskim uvjetima. Svi će imati koristi direktno ili indirektno.

Nagovijestio je Kajkić i to da će uz  bogatu ponudu arheološkog turizma povezati i ostale turističke grane; agroturizam, cikloturizam, lovni turizam s ciljem privlačenja domaćih i stranih turista…

Dosad na ovu temu nije ništa konkretno poduzeto od strane HDZ-a i njihovih gradonačelnika jer nije bilo ideje, volje, želje niti kadra. U samom tijeku kampanje iznosit ću projekte na kojima radimo moj tim i ja već više od godinu dana u suradnji sa zastupnikom u europarlamentarnim zastupnikom Ivanom Viliborom Sinčićem te Europskim parlamentom. Naš grad s bogatom ponudom i posebnim pristupom nas, građana Vinkovaca, postat će poželjna destinacija za sve ljude iz Europe i svijeta.

Rekao je ponešto i o ogromnom, a – kako je podvukao – neiskorištenom potencijalu za preradu i izradu finalnog proizvoda od najkvalitetnije sirovine slavonskog hrasta kojim je bogat ovaj kraj.

Ne postoji nijedan razlog da Vinkovci ne idu u smjeru otvaranja tvornice modernog dizajnerskog drvenog interijera i otvaranja novih radnih mjesta. To je moja misija i to ću učiniti. Kao i čitav novi paket mjera za privlačenje investitora; prirez 0%, svi porezi i prirezi koji opterećuju poduzetnike i obrtnike na 0%, dodatno sufinanciranje kamata na kredite lokalnim poduzetnicima – zaključio je Goran Kajkić, kandidat Živog zida za vinkovačkog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima.