54. izdanje manifestacije „Mladost i ljepota Slavonije“ održat će se online

Mladost i ljepota Slavonije, FOTO: KUD “Šokadija” Stari Mikanovci

Kao i svake veljače, prethodne 53 godine za redom, Stari Mikanovci bili su središte ljepote tradicijskog ruha svih krajeva Slavonije kroz manifestaciju „Mladost i ljepota Slavonije“. Nažalost, zbog dobro poznatih razloga, 54. manifestacija ovih će dana biti održana na nešto drugačiji način i to putem društvenih mreža, elektroničkih medija i sličnih servisa.

Kako se tradicija ne bi prekidala, a opet kako bi se poštivale važeće mjere i sačuvalo zdravlje ljudi 6. veljače će putem YouTube linka biti emitiran ovogodišnji program koji će zapravo biti retrospektiva posljednjih nekoliko priredbi. Na taj način svi ljubitelji slavonske tradicije moći će se podsjetiti kako izgleda organizacija ove priredbe na koju su u  Starim Mikanovcima itekako ponosni.

“Oj korono više nisi fora,

Priredba nam online ići mora!”

Ova manifestacija poznata je i po izboru Mladosti i ljepote Slavonije koji neće biti održan ove godine, no valja podsjetiti kako je u 2020. godini Dijana Klarić iz Biškupaca ponijela titulu najuspješnije snaše, Ena Fligić iz Slobodnice titulu najbolje predstavljene djevojke dok je prvonagrađeni momak  bio Matej Eror iz Kaniže.

Tijekom online priredbe bit će predstavljen i kolaž scenografija Josipa Kneževića – Rica, kao i brojni nastupi KUD-ova koje je za ovu prigodu odabrala dugogodišnja suradnica manifestacije magistra etnologije Ljubica Gligorević!

Detaljnije informacije potražite OVDJE.