55. Mladost i ljepota Slavonije – pobjednici Terezija Šiškić, Tina Grgić i Domagoj Oršolić!

Mladost i ljepota Slavonije tradicionalna je priredba koja se u Starim Mikanovcima održava još od 1968. godine i koja je u svom 55. izdanju, upriličenom večeras u staromikanovačkom Domu kulture, okupilo devetnaestero sudionika.

Iz redova organizatora, a posrijedi je staromikanovačko KUD Šokadija, vole reći kako „ova tradicijska manifestacija svjedoči trajnu i bezuvjetnu brigu za očuvanjem kulturne baštine dobivene u naslijeđe – narodnih nošnji, običaja, pjesama, kola, divana, ručnih radova, arhitekture, tradicionalnih jela, igri, poslova i zanata”.

I ove godine birani su – prema jasno propisanim propozicijama – najbolji u tri kategorije; djevojka, snaša i momak. Znamo i slavodobitnike, to su: Terezija Šiškić iz Gundinaca (najbolja djevojka), Tina Grgić iz Bebrine (najbolja snaša) i Domagoj Oršolić iz Županje (najbolji momak). Iskrene čestitke!

Zaslužene čestitke pripadaju i organizatoru; trud staromikanovačkih kudovaca se itekako isplatio, sve je bilo besprijekorno. Svakako zahvaljujući i pokroviteljima: Ministarstvo kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemska županija, ZAKUD Vinkovci i Općina Stari Mikanovci.