9. MEMORIJAL „MARKO BOŠNJAK” Reprezentativci (iz) 10 država u čast boksačkog asa iz Tramošnice

Marko Bošnjak rođen je u Tramošnici i s 19 godina bio je najmlađi prvak bivše Juge

Žitelji Tramošnice – mjesta u okolici Gradačca u Bosanskoj Posavini – i njihovi gosti u vikendu pred nama imat će prigodu uživati u istinskom boksačkom spektaklu, 9. međunarodnom memorijalnom turniru „Marko Bošnjak”, koji sinergijski organiziraju Boksački savez Bosne i Hercegovine i Hrvatski boksački savez.

Ovaj događaj bit će održan u čast višestrukog prvaka i reprezentativca bivše Jugoslavije, člana zagrebačke Trešnjevke, inače rođenog Tramošničanina koji je s 19 godina bio i najmlađi prvak ondašnje države u najtežoj kategoriji.

Na 9. Memorijalu „Marko Bošnjak” nastupit će boksači/reprezentativci iz deset država: Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Ukrajine i Srbije. Među njima bit će i najbolji hrvatski reprezentativac Gabrijel Veočić kojemu će nastup u Tramošnici (pod vedrim nebom, na igralištu NK Tramošnica!) biti prvi izlazak na scenu nakon osvojene srebrne medalje na Europskim igrama u Krakowu i izborene olimpijske norme za OI u Parizu sljedeće godine.