960 KILOMETARA Četvorica branitelja iz Varaždina pješice „spajaju” Vukovar i Pelješki most!

FOTO: Žana Kunji/Hrvatski radio Vukovar

Iz Vukovara je danas prema Komarni, na pješačenje od gotovo 1.000 kilometara krenula skupina hrvatskih branitelja, svi odreda su članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995. Sve u okviru akcije „Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku”!

Četvorica odvažnih Varaždinaca dionicu od 960 kilometara propješačit će kako bi obilježili puštanje u promet Pelješkog mosta koje je najavljeno za 26. srpnja. U međuvremenu će Božidar Sambolec, Krasnodar Špoljarić, Miljenko Varga i Nenad Kamenar proći kroz 13 županija i 30 gradova i općina te tako povezati hrvatski istok i jug, jednako kako su to i 1991. godine činili na svim linijama fronta u obrani Lijepe naše.

– Pripremamo se za ovo već devet mjeseci i zaista smo nestrpljivi. Jedva čekamo krenuti na put i spojiti Hrvatsku – izjavio je podno vukovarskog vodotornja neposredno uoči polaska voditelj hodnje Nenad Kamenar, ne propustivši zahvaliti Vukovaru na gostoprimstvu.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na prijamu upriličenom za Božidara, Krasnodara, Miljenka i Nenada čestitao je na hvale vrijednoj inicijativi i zahvalio im na svemu što su činili i još uvijek čine za Hrvatsku te im zaželio sretan put!