Sutra skup gradskih očeva i matera o budućnosti Cibalije

Cibalijin račun napokon je prohodan! Odblokirala su ga gradska proračunska sredstva, nekih 600-injak tisuća kuna, nakon usvajanja Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Vinkovaca za 2021. godinu na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, prošle srijede. Neki požari su tako lokalizirani, ali do potpune sanacije požarišta dug je put. Posve je jasno kako je aktualni model upravljanja klubom potpuno promašen i neodrživ.

Rješenje? Ako to već nije prepuštanje ulaska u upravljačku strukturu (uzgred, još uvijek iz gradske uprave nismo dobili odgovor na pitanje gdje je to zapelo u već dogovorenom poslu s ambicioznom ekipom renomiranih uglednih nogometnih imena i prezimena koju je prema Genscherovoj 10b usmjerio Ivan Bošnjak?), onda je to svakako i dakako iznalaženje strateškog partnera. Nekoliko prethodnih pokušaja ulaska investitora u HNK Cibalia je krahiralo, a što nam nosi budućnost – teško je i pretpostaviti.

Ono što je izvjesno jest da je pred nama novi Natječaj. Kada će biti raspisan i pod kojim uvjetima? Detalje ćemo (sa)znati sutra. Točno u podne, naime, zakazan je sastanak Povjerenstva za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia koje je imenovano na prošlotjednoj, već spomenutoj, sjednici Gradskog vijeća. Njime predsjedava pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Gabrijel Šokičić, a sačinjavaju ga još gradski vijećnici Davor Raić, Tihomir Posavčić i Ilija Cota, zatim klupska predsjednica Dea Lasić, predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Niče te tercet pročelnica iz gradske uprave Andrea Vinković i dvije Sanje, Lozić i Čuljak.