A KAMPANJA JOŠ NIJE POČELA Županijski HDZ Penavi ‘pred nosom’ demonstrirao ‘silu’!

IZVOR: HDZ VSŽ

HDZ je već u “debeloj” kampanji, dojam je to s jučerašnje proširene sjednice Županijskog odbora te stranke koja je održana u Vukovaru. Formalno je bilo riječ o sjednici, no prema viđenom i porukama koje su odaslane, definitivno je riječ o motivirajućem izbornom skupu na kojem se tražila – stolica više!

Sigurno nije slučajno odabran Vukovar za ovaj masovni skup, s obzirom kako se HDZ i Domovinski pokret – bore za isto biračko tijelo!

– Osjećam da smo vratili onaj poznati osjećaj pripadnosti i ponosa koji nas je uvijek izdvajao iz mora drugih političkih stranaka jer gdje god dođemo osjeti se entuzijazam i neki novi zanos, prilaze nam ljudi koji ponovno žele biti aktivan dio najveće hrvatske političke obitelji. To nam daje za pravo da odlučno tražimo povjerenje građana kako bi nastavili voditi Hrvatsku i u trećem mandatu u kojem želimo naše gradove i našu županiju vratiti na mjesto na kojem se trebaju nalaziti, rame uz rame sa svim razvijenim hrvatskim gradovima i županijama, naglasio je v.d. predsjednika ŽO HDZ-a VSŽ Ivan Bosančić te poručio kako je cilj nadmašiti rezultat s prošlih parlamentarnih izbora odnosno premašiti tadašnjih osam mandata.

Ono što se moglo čuti s govornice, sukus je onoga što ćemo vrlo vjerojatno slušati u čitavoj kampanji. Rast gospodarstva, povećanje plaća i mirovina, provedba infrastrukturnih projekata po regijama, ulaganja u vojsku, subvencionirane cijene energenata ključne su teme koje su više-manje govornici isticali.

Uvjerenje je u HDZ-u kako su ovo stvari pred kojima oporba nema što očekivati na izborima, a što će dovesti do pobjede na predstojećim parlamentarnim izborima. Osim o nacionalnim, govornici su se okrenuli i prema lokalnim temama. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar istaknuo je ulogu Vlade RH u lokalnom razvoju koji si nerijetko pripisuju lokalni političari iz oporbenih redova, očito aludirajući na vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu. 

U tom kontekstu Mažar je istaknuo sredstva Fonda za obnovu i razvoj Vukovara koji su u mandatu ove vlade povećana za 80 posto te sada iznose više od 10 milijuna eura. Zahvaljujući Fondu, koji je pod “nadzorom” Vlade, a ne grada,  u Vukovaru je ukupno provedeno oko 800 projekata vrijednih preko 130 milijuna eura. Objasnio je i kako je samo za pomoć vukovarskim poduzetnicima u proteklom periodu Vlada osigurala 5,7 milijuna eura, što je rezultiralo otvaranjem 516 novih tvrtki.

– Povijesna postignuća i rezultati Vlade RH predvođene premijerom Andrejom Plenkovićem jamac su pobjede na parlamentarnim izborima koja će označiti početak povratka HDZ-a kući, povrataka u Ilok, Županju i Vukovar. Vukovarsko-srijemska županija ponovno će se plaviti kao nekada, siguran je Nikola Mažar. 

Ideja Bosančića da se stranka “vrati terenu”, po viđenom u Vukovaru očito daje rezultate u očima HDZ-ovaca. Svim dužnosnicima stavljeno je na znanje kako se pod njegovim vodstvom osobni interesi prije stranačkih više neće tolerirati te kako su svi članovi jednako važni, bez obzira odakle dolaze.