AGENCIJA VIA Okončana još jedna faza ulaganja u DV Pčelica

Nakon pripreme i provedbe projekta energetske obnove objekta Dječjeg vrtića Pčelica, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. nastavlja suradnju s Gradom Vinkovci i Dječjim vrtićem Vinkovci te priprema i provodi projekte ulaganja u energetsku učinkovitost, ali i uređenje okoliša škola i vrtića.

– Danas smo završili s radovima na provedbi „Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića“ čime je završila još jedna faza ulaganja u Dječji vrtić Pčelica. S ciljem osiguravanja uvjeta za druženje i igru na otvorenom te dodatno podizanja sigurnosti djece u dvorišnom dijelu vrtića projektom je dio postojeće ograde obnovljen, a dotrajali dio je uklonjen i izgrađen novi, te je uređen postojeći okoliš sadnjom novih sadnica i postavljanjem klupa. Projekt je proveden uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade – naglasila je voditeljica projekta Marina Karačić.

Budući je Dječji vrtić Pčelica i dio projekta „Sunčana strana grada“, uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kroz studeni se očekuje i postavljanje fotonaponske elektrane koja ima za cilj energetsku samoodrživost i proizvodnju iz obnovljivih izvora energije a posredno i smanjenje režijskih troškova.

Direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. Danijela Slipčević:

– Spomenuti projekti rezultat su naše dobre suradnje Grada Vinkovaca i Dječjeg vrtića Vinkovci. Važno je prioritizirati potrebe naših sugrađana te ih uskladiti s postojećim i budućim natječajima kako bi se u što većoj mjeri sufinancirali sredstvima koja su nam na raspolaganju. Pred nama je veliki posao izgradnje novih objekata vrtića i škola, prilagođavanje energetskim izazovima, a sve s ciljem poboljšavanja uvjeta za naše najmlađe.