AK CIBALIA Nikolina Josipović i Sara Petrović na World Athletics ljestvici!

Za vinkovačku atletiku 2023. godina započela je sjajno; pogled na ljestvice Svjetske atletske federacije (World Athletics) otkriva kako se na njima nalaze (i) dvije atletičarke vinkovačkog AK Cibalia. Zahvaljujući rezultatima ostvarenim u 2022. godini vinkovačkim atletičarima koji nastupaju za klubove izvan Vinkovaca na ovoj prestižnoj i uglednoj planetarnoj ljestvici priključile su se tako još i kladivašice Nikolina Josipović te Sara Petrović.

Spomenuti tandem iz AK Cibalia na aktualnim svjetskim ljestvicama tako se priključio još nekim atletičarima koji su ponikli u vinkovačkim klubovima: sprinterica Mia Wild, srednjeprugaš Lovro Nedeljković te kladivaši Andrea Doria Terzić i Benjamin Lovrić. Svi akteri iz spomenutog kvarteta ovoga su časa članovi osječkog AK Slavonija-Žito.

Dakle, u zadnjih nekoliko godina na svjetskim su ljestvicama u raznim disciplinama osvanula (prez)imena desetak članova AK Cibalia, to su: aktualni klupski predsjednik Mislav Marić (disk), zatim kopljaš Marko Maloča, pa diskašica/kladivašica Magdalena Đekić (četrnaestorostruka prvakinja Hrvatske!), potom seniorski prvak Hrvatske u bacanju kladiva Alen Anđić, Ivan Pastor koji je u bacanju kladiva svojevremeno ostvario normu za Svjetsko prvenstvo te kladivaši Zvonimir Bračić i Ana Marija Đekić, odnosno diskaš/kladivaš Danijel Rapčan. Impresivan je taj inkubator AK Cibalia!