AKCIJA VUKOVAR 2022 Kamenjaš: Građani imaju lošu svijest za očuvanje Dunava

Klub podvodnih aktivnosti Vukovar zajedno s roniocima iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, organizira 12. akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav. Cilj akcije pod nazivom „VUKOVAR 2022“ je zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke Dunav kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti te zaštita raznih biljnih i životinjskih vrsta koji u njoj obitavaju. Akcija se provodi ronjenjem na potezu od restorana Mornar do Dunavske ulice, u dužini od jednog kilometra.

– Razlog za pokretanje ove akcije od strane našeg kluba je nebriga tj. loša svijest građana za očuvanje prirodnih ljepota naših rijeka jer mnogi od nas neodgovorno odbacuju plastične predmete i drugi nerazgradiv otpad u ovu prekrasnu rijeku – poručio je predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar Mario Kamenjaš.

Prije samog početka akcije članove KPA Vukovar i goste koji im pomažu u akciji pozdravio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te im zahvalio na trudu koji ulažu u čišćenje Dunava, ali i u jačanje ekološke svijesti.

– Potporu ovoj akciji redovno daje i Grad Vukovar jer je zaštita okoliša, održavanje čistoće rijeke te zaštita biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju izuzetno važna. Rijeke, jezera i mora nisu mjesta na kojima se odlaže otpad stoga ovom akcijom zajednički šaljemo poruku i pozivamo naše sugrađane da savjesnim ponašanjem čuvaju naš grad i njegove rijeke – rekao je gradonačelnik Penava.