Alkoholizirani dvojac u Vukovaru vrijeđao policajce, „radila” i sjekira, oboje privedeni!

FOTO: ilustracija

Postupajući po dojavi 35-godišnjakinje o narušavanju javnog reda i mira prilikom dolaska policijskih službenika na mjesto događaja u ulici Sajmište u Vukovaru dojaviteljica i 38-godišnjak vrijeđali su policijske službenike, a potom je 38-godišnjak sjekirom zamahnuo prema policijskom službeniku.

S ciljem odbijanja napada, policijski službenik je prema 38-godišnjaku uporabio sredstva prisile – raspršivač s nadražujućom tvari, nakon čega ga rukama napada i 35-godišnjakinja, te i prema njoj uporabljuje isto sredstvo prisile.

Potom su oboje privedeni u prostorije policije gdje je 35-godišnjakinji utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,46 g/kg, a 38-godišnjaku 0,71 g/kg.

Policija će protiv 35-godišnjakinje i 38-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 38-godišnjaka slijedi i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

Osumnjičeni je predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, a istražni sudac mu je rješenjem odredio mjere opreza.