ANKETA Koga želite za trenera Cibalije?

Desetak dana prije početka priprema za novu sezonu Cibalia nema trenera! Koliko znamo, a znamo dovoljno, nema ni potencijalnog trenera. Tako da pitanje za milijun kuna glasi; tko će početkom srpnja povesti Nebeskoplave u pripreme, odnosno sredinom kolovoza u borbu za bodove?

S obzirom na to da se Cibalia nalazi u raljama besparice, teško je očekivati da će posegnuti za nekim zvučnim (prez)imenom, trenerom „sa strane”. U ovom razmišljanju naglas fokusirat ćemo se stoga na aktere s našeg područja (kojima ne treba osigurati još i stan te hranu) koji imaju potrebnu licenciju (UEFA PRO). Abecednim redom to su: Mladen Bartolović, Miroslav Bojko, Ivan Karaula, Nenad Lušić, Dražen Pernar, Mile Petković, Goran Meštrović i Tomislav Radić.

Bojko i Pernar otpadaju stoga što su pod angažmanom u Vukovaru 1991, N. Lušić je u mirovini, Petković također već desetak godina nije „unutra”, Radić još i dulje (zadnji angažman imao je prije točno 20 godina u Virovitici), Karaula je bliži 80. nego 70. godini života, Bartoloviću stres s obzirom na nedavne zdravstvene neprilike nije saveznik… Od navedenih, dakle, logični i najrealniji kandidat je aktualni šef klupske škole nogometa Goran Meštrović. Osim ako se opet ne posegne za nekim „nelicenciranim” rješenjem.

Koga želite vidjeti na klupi Cibalije u novoj sezoni?

View Results

Loading ... Loading ...

Postoji i skupina trenera kojima imamo pravo nadjenuti pridjev „vinkovački”, iako su im na životne mape zadnjih godina ucrtane neke nove koordinate. Srećko Lušić bio je Cibalijin trener u dva mandata. Danas živi u Zagrebu, ondje vodi kadete NK Trnje. No, nisu to okovi koji bi, u slučaju da netko kompetentan iz Vinkovaca – slučajno ili namjerno – okrene njegov broj, bili neraskidivi.

Davor Mladina u Cibalijinom tehničkom prostoru operirao je u čak četiri navrata. Nakon razlaza s Rudešom navodno je u pregovorima sa Šibenikom, ali nije još ništa dogovoreno, a kamoli ugovoreno.

Davor Čop prošle godine u travnju bio je ozbiljan kandidat za preuzimanje momčadi nakon odlaska Darka Jozinovića, no – nisu se poklopili bioritmovi. Čopovi i Cibalijini. Jesu li sada zvijezde naklonjenije? Teško, imajući u vidu prošlogodišnje okolnosti. Stanko Mršić? Spomen njegova imena zaintrigirat će vinkovačke nogometne romantičare koji će evocirati uspomenu na najuspješniji nogomet u Vinkovcima iza Domovinskog rata, no Mrša je već neko vrijeme izvan ozbiljnog nogometa i također već jednom nogom u penziji.

Iz slavonskog bazena u krugu potencijalnih kandidata možemo zamisliti još eventualno Davora Rupnika. A izvan slavonskog bazena na pamet nam pada Samir Toplak. Jest, ispao je nedavno s Kustošijom iz lige, ali takve neprilike na poslu događaju se i najboljima; ispao je i Nenad Bjelica s Osijekom od Kizilžara