ANKETA Koji je političar s područja naše županije najviše opravdao Vaše povjerenje?

Kao što ste mogli i primijetiti, Vinkulja.hr započela je sa serijom anketa kojima makar približno želimo osjetiti bilo naroda. 

Vukovarsko-srijemska županija mala je politička scena u hrvatskim razmjerima i kroz nju se svojim radom ističe, nažalost, samo nekoliko pojedinaca koji kreiraju politike i smjerove razvoja naše županije. 

Na najznačajnijoj funkciji svakako je Vinkovčanin Mario Banožić koji je kao ministar obrane, de facto, osoba na četvrtoj najsnažnijoj funkciji u državi; iza predsjednika RH, premijera i predsjednika Sabora. Banožić je ujedno i predsjednik županijskog HDZ-a, vladajuće stranke, te je svakako neizostavan čimbenik u kreiranju regionalne politike.

Iako su župani, gradonačelnici i načelnici prema zakonima RH u ravnopravnom položaju, dojam javnosti je kako je funkcija župana i najvažnija među nabrojanima. Stoga je pozicioniranje Damira Dekanića u anketi svakako itekako neizostavno. Kao i mjesto njegovih izazivača na prošlim izborima, Josipa Dabre i Nikole Kajkića.

Ništa manje značajni su i gradonačelnici Vinkovaca i Vukovara Ivan Bosančić i Ivan Penava koji kao gradonačelnici dva najveća grada u županiji svakako predstavljaju neizostavni čimbenik u kreiranju bilo kakve županijske politike. U tom redu mora se razmotriti i rad njihovih izazivača s prošlih izbora, Gorana Kajkića i Nikole Mažara

Tko je od navedenih ispunio Vaša očekivanja, a tko je podbacio, možete se izjasniti u anonimnoj anketi!

Koji je političar s područja Vukovarsko-srijemske županije opravdao Vaša očekivanja?

  • Ivan Bosančić (26%, 321 Votes)
  • Nikola Kajkić (24%, 296 Votes)
  • Ivan Penava (24%, 296 Votes)
  • Nitko od navedenih (10%, 123 Votes)
  • Damir Dekanić (8%, 94 Votes)
  • Goran Kajkić (6%, 70 Votes)
  • Mario Banožić (2%, 31 Votes)
  • Nikola Mažar (1%, 11 Votes)
  • Josip Dabro (0%, 5 Votes)

Total Voters: 1.247

Loading ... Loading ...

 

NAPOMENA: 

Kao i svaka anketa, tako i ova ima svoje prednosti, ali i manjkavosti, no bez obzira na to, svakako, izravno ili neizravno, dočarava na određeni način glas javnosti.

U ovoj anketi, kao i u prijašnjima, možete ostaviti samo jedan glas po računalu/mobitelu/tabletu, a svaki pokušaj manipulacije anketom, kroz masovno glasovanje internetskih trolova i stranačkih vojski, ismijat ćemo na najbrutalniji način. Uostalom, kao i svaki put do sada!