Anketa portala Vinkulja.hr TEMA DANA u Vinkovcima; komentar na dobivenu podršku dali i vaši favoriti!

Anketa portala Vinkulja.hr radnog naslova „Tko je vaš favorit za gradonačelnika Vinkovaca?“ iznjedrila je dominaciju Ivana Bosančića (HDZ) u odnosu na preostalu dvojicu kandidata, Gorana Kajkića (Živi zid) i Tihomira Posavčića (nezavisni). Nakon 24-satnog glasanja semafor je pokazao sljedeći rezultat: Bosančić 441, Kajkić 60, Posavčić 18. Prema tome ispada kako aktualni gradonačelnik već može staviti pjenušac na hlađenje!

Hvala svima na podršci, no rano je za kampanju i izborne teme. Imamo puno posla, teška je ovo godina i mislim da ljudima nije do politike. Bit će vrijeme za to kada krene kampanja. Ali, naravno da me veseli podrška građana koji su mi dali povjerenje da za njih upravljam gradom ove četiri godine. U demokratskom društvu svatko od nas ima pravo na izlazak na izbore kao građanin, ali i kao kandidat ukoliko smatra da svojim doprinosom može pridonijeti razvoju njegove sredine. Nadam se da će i ova kampanja za lokalne izbore biti primjer u kojima će svaki od kandidata za gradonačelnika predstaviti svoj program s konkretnim ciljevima i mjerama ostvarenja istih, a u skladu s potrebama naših građana.

Vjerujem da će i ovogodišnji lokalni izbori biti pravi primjer ozbiljne, demokratske i korektne utrke, a sve u svrhu dobrobiti svih Vinkovčanki i Vinkovčana – prilično suzdržano i diplomatski prokomentirao je anketu Ivan Bosančić.

Već i površna analiza Bosančićevih lajkova ukazuje na to da se HDZ konsolidirao i da su zaboravljeni ne tako davni unutarstranački ratovi koji će vjerojatno biti nastavljeni nakon izbora kada dođe vrijeme podjele funkcija. U HDZ-u već poslovično svi ginu za svog kandidata, tako su i sada neki „prvoborci“ kontra Bosančića stisnuli palac gore za njega, o uposlenicima gradske uprave i gradskih tvrtki da se i ne govori.

Iako je Bosančić od njega dobio gotovo osam puta više lajkova, kandidat Živog zida Goran Kajkić nije nezadovoljan ishodom 24-satne ankete našega portala. Štoviše! Evo što je izdiktirao i novinarski notes:

Nisam nešto opterećen anketom. Moja kampanja još nije ni započela, a građani mi već daju ogromnu podršku, osjetim to u svakodnevnoj komunikaciji s njima. Na nadolazećim izborima sigurno pobjeđujem u koaliciji sa svojim Vinkovčankama i Vinkovčanima, apsolutno vjerujem u njih. Političke suparnike razgolitit ću u predstojećoj kampanji – poručio je Kajkić.

Najlošije je prema anketi prošao Tihomir Posavčić, nezavisni kandidat. Međutim, 33-godišnji vinkovački odvjetnik, prema vlastitom priznanju rezultatom, nije ni iznenađen, ni obeshrabren.

Anketu smatram nebitnom i nereprezentativnom, a njezin rezultat ni približno ne odražava stanje na terenu. Do izbora ima dovoljno vremena za moje približavanje biračima na razne načine, pa i putem društvenih mreža na kojima zasad nisam aktivan. Facebook prepucavanja prepuštam protukandidatima Bosančiću i Kajkiću i njihovim simpatizerima, samo nek’ se zabavljaju – rekao je Posavčić opovrgavajući glasine da je, imajući u vidu njegovu samozatajnost posljednjih (tje)dana, odustao od kandidature.

Ne, nisam odustao, jasno i glasno to poručujem. I do mene su stigle takve dezinformacije koje vjerojatno pristižu iz suparničkih tabora. Dakle, ostajem kandidat za gradonačelnika, a biračima će biti ponuđena i lista za Gradsko vijeće. Ne znam mogu li biti jasniji – dodao je Posavčić.