Ante Brkić remijem protiv Jurija Krivoručka među 64 na Svjetskom kupu u Sočiju!

Ante Brkić plasirao se među 64 najbolja šahista na Svjetskom kupu kojemu je domaćin ruski Soči! Nakon jučerašnjeg trijumfa protiv Jurija Krivoručkova, staromikanovački velemajstor je u današnjoj partiji vodeći crne figure protiv ukrajinskog velemajstora uspio remizirati! Taman dovoljno za prolazak u sljedeću rundu…

– Prilično ravnopravna, tvrda partija u kojoj je Krivoručkov tražio pukotinu, ali nije ju pronašao. U jednoj fazi partije bio sam čak nešto dominantniji, ali moram priznati i to da je potkraj petosatne borbe u topovskoj završnici Krivoručkov imao pješaka viška i na trenutke sam opasno živio. Ali, na kraju sam preživio – javio je Ante Brkić iz Sočija gdje ga sutra očekuje dan predaha, a potom u nedjelju prva partija za proboj u 1/16 završnicu ovog uglednog natjecanja.

Brkić još ne zna tko će mu biti prepreka na tom putu, jer subota donosi „majstoricu” u ogledu između velemajstora iz Srbije Aleksandra Indjića i Salema Saleha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, „šahovskog Messija” Bliskog istoka. Naš velemajstor, član ŠK Vinkovci, čeka boljega; koga priželjkuje?

– Svejedno mi je, apsolutno! Iako, protiv Indjića imam loše iskustvo od prije nekoliko godina kada je on igrao za Đakovo, izgubio sam. Salema Saleha sam, pak, dvaput dobio. Zanimljivo, oba puta u švicarskom Bielu, jednom prije deset godina, drugi put 2019. godine – zaključio je Brkić javljanje iz Sočija gdje je ostao posljednji hrvatski predstavnik nakon što je Saša Martinović danas nimalo neočekivano izgubio i drugu partiju od aktualnog svjetskog prvaka Norvežanina Magnusa Carlsena, kao i Ivan Šarić od najboljeg argentinskog igrača Alaina Pichota koji tako nakon jučerašnjeg remija istih aktera ide dalje s 1,5:0,5.