Ante Brkić u 2. kolu Svjetskog kupa u Sočiju „dvokorakom” preko Kolumbijca Chavarriage

Ante Brkić (na slici desno)

Ante Brkić suvereno je prošao u 2. kolo Svjetskog kupa kojemu je domaćin ruski Soči. Kolumbijski velemajstor Sergio Barrientos Chavarriaga nije bio previsoka prepreka za velemajstora iz Starih Mikanovaca i člana ŠK Vinkovci. Brkić je prošao dalje „dvokorakom”, u jučerašnjoj partiji pobijedio je Kolumbijca vodeći crne figure, a danas ga je i kao bijeli primorao na predaju i to u 42. potezu.

– Izgubio sam od Chavarriage prije 15 godina na Olimpijadi u Torinu – napomenuo je Brkić.

Osveta je jelo koje se servira kada je dobro ohlađeno…

– Odigrao sam stvarno dvije jako dobre partije, ostavio sam ga potpuno nedorečenog. Dobro je krenulo – prisnažio je Brkić kojemu će srijeda biti slobodni dan, a u četvrtak će mu protivnik biti Ukrajinac Yuriy Kryvorcuhko, 27. nositelj.

– Ozbiljan šahist, na kraju krajeva ovdje u Sočiju i nema neozbiljnih, izvrstan, ali vjerujem ne i nepobjediv. U četvrtak je na rasporedu prva partija, u petak druga. Igra se, dakle, na dvije dobivene, eventualna „majstorica” na programu je u subotu.

Prve prepreke preskočila su i preostala dva hrvatska predstavnika na ovogodišnjem Svjetskom kupu…

– Saša Martinović u 2. kolu ide na Magnusa Carlsena, prvog igrača svijeta, višestrukog svjetskog prvaka te uz Kasparova i Fischera jednog od najvećih svih vremena. Ivan Šarić za prolazak među 64 ima mnogo veće šanse od Martinovića, dapače. Igra protiv Alaina Pichota, najboljeg argentinskog igrača protiv kojeg je čak i lagani favorit – zaključio je Brkić kratko izvješće iz Sočija.