Antolović: Runje i Kovačević neće biti Cibalijin problem, a ja sam tu za „ne daj Bože”!

FOTO: db

Roko Runje i Filip Kovačević članovi su Cibalijinog vratarskog tandema za nadolazeću sezonu. Od prvoga dana pripremama seniorske momčadi priključen je i junior Matej Matić, neće mu škoditi. Sva trojica vježbaju pod nadzorom Marijana Antolovića koji se oporavlja od operacije koljena, a po oporavku bit će tu za „ne daj Bože”.

– Takav je stav kluba, Runje i Kovačević bit će u prvom planu, a ja ću dežurati u pripravnosti i prema potrebi uskakati. Ali, to se neće dogoditi prije kraja rujna, početka listopada – kaže Antolović koji nije u nekim veteranskim godinama (32), ali već triput operirana „staklena koljena” iznad njega u kontekstu ozbiljnog nogometa su nadvila veliki upitnik.

Roko Runje je 2001. godište, izdanak je Hajdukove škole i sin bivšeg reprezentativnog golmana Vedrana Runje. Što još znamo o njemu osim da ima vratarski gen?

– Nesumnjivi potencijal. Gledao sam ga na nekoliko utakmica, djelovao je vrlo dobro, na nerijetke trenutke i izvrsno. Bilo je tu zamijećenih i određenih „dječjih bolesti”, ali ništa neizlječivo. Iza sebe ima dvije seniorske sezone u sinjskom Junaku, po jednu trećeligašku i drugoligašku, kao trener vratara vjerujem u njega, što će on ipak morati potvrditi među stativama.

Filip Kovačević?

– On je Osijekova škola, godinu je mlađi od Roka, s 15-ak odrađenih seniorskih utakmica za Osijek II. I on je vrlo perspektivan, ima mnogo dobrih osobina koji mogu biti temelj na kojima se može izgraditi odličan vratar.

Nije li malo riskantno u sezonu ući s dva tinejdžera na tako osjetljivoj poziciji?

– Prvo trebamo definirati što je to iskustvo. Roko sa 70-ak seniorskih utakmica ozbiljnoga ranga ima više iskustva od nekih po godinama starijih vratara koji su nam ponuđeni ovoga ljeta.

Dobra stvar je što su obojica u kvoti „do 21”, a nije loše ni to što su obojica pod ugovorom (dvogodišnjim) s Cibalijom, za razliku od prošlosezonskog posuđenog tandema Đaković-Slukić koji se razvijao u Vinkovcima za interes Šibenika i Slavena Belupa.

– Uvjeren sam da nismo pogriješili u procjeni, vjerujem u obojicu. Runje i Kovačević neće biti razlog za brigu – zaključuje Antolović.