Anušić novom pozicijom postao najutjecajniji HDZ-ovac u Slavoniji

Ivan Anušić FOTO: Ministarstvo obrane/J. Kopi

Novi ministar obrane Ivan Anušić, koji je danas prisegnuo pred Saborom, gostovao je u Dnevniku Nove TV i otkrio koji će mu biti prvi potezi. Kao ministar, naveo je, nastavit će započeti posao; isporuka Rafalea, završetak isporuke Black Hawka i oklopnjaka Patrije. O dolasku na čelno mjesto ministarstva obrane Anušić ističe odanost HDZ-u i to da je timski igrač:

– Ako ste član neke stranke, a u ovom slučaju HDZ-a, u kojem sam ja član i ta stranka koja je bila uz mene nekoliko puta u izbornim procesima i kada je stranci potrebno osnaženje koje su vidjeli u meni, ja nisam imao drugog izbora nego preuzeti tu dužnost.

Na upit o tome kako će uskladiti stranačke i ministarske dužnosti, potpredsjednik HDZ-a, a od danas i potpredsjednik Vlade RH izričit je u tome kako ga novonastala situacija dodatno politički ojačava i to na području znatno širem od “njegove” Osječko-baranjske županije.

– Imam poziciju koja mi daje veću mogućnost manevriranja, veći utjecaj i lakše ću i konkretnije moći upravo to raditi na regionalnoj organizaciji Hrvatske demokratske zajednice, ne samo Osječko-baranjske nego i susjednih županija jer ja sam i potpredsjednik stranke, a u ovoj situaciji od danas i potpredsjednik Vlade.