Arlović: Očekujem ispriku onih koji su mi prijetili i ponižavali me zbog referenduma za veće plaće

Na temu današnjeg ukidanja prireza, koju je jednoglasno izglasalo Gradsko vijeće Grada Vinkovaca, oglasila se i Mirta Arlović (Hrvatski suverenisti) koja danas nije nazočila sjednici, ali je post festum podsjetila: 
 
– Prije nešto više od godinu dana Mario Kobaš, Viktorija Marković i moja malenkost pokrenuli smo prvu referendumsku inicijativu u gradu Vinkovcima za ukidanjem prireza pod nazivom – Vinkovci za veće plaće. Tada smo doživjeli ponižavanje, ali i prijetnje danas visokopozicioniranih kulturnih djelatnika – napominje Arlović te nastavlja:
Mirta Arlović, Mario Kobaš i Viktorija Marković
 
– Kad smo predložili ukidanje prireza, imali smo na umu nekoliko važnih razloga; naravno, glavni razlog je više novca za građane. Smanjenje poreznog opterećenja za građane posljedično znači više novca za osobnu potrošnju, štednju ili ulaganja u ono što smatraju neophodnim. Veća potrošnja može biti oslonac našoj lokalnoj ekonomiji.
 
Osim toga…
 
– Jednako važan razlog je porezna pravednost. Nisam išla za time da u bilo kojoj mjeri pogodujem bogatima, koji nalaze razne načine izbjegavanja ili smanjenja ove dodatne porezne stope, kako su nam tada spočitavali. Znali smo da ukidanjem ovog poreza svakako možemo postati privlačniji poduzetnicima.  Pozdravljam odluku, no, budimo pošteni, pa recimo da odluka o ukidanju prireza od strane vladajućih nije donesena na temelju razmatranja realnih potreba grada. Iza ovoga stoji samo želja za ostankom na vlasti.
Arlović, inače i potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova oporbe, primjećuje i sljedeće:
 
– Kako vidimo, ova odluka ipak nema negativnih posljedica, kako su vladajući govorili u vrijeme referendumske inicijative, a posebno ne u smislu ograničenja financiranja važnih javnih usluga, kao ni ograničenja u smislu razvoja novih projekata ili unaprjeđenja infrastrukture. Sad me baš zanima što o tome imaju za reći oni od kojih još nisam čula ispriku zbog političkog razračunavanja i difamiranja na osobnoj razini, a sve zbog želje malih ljudi za općim dobrom.