Arsenal oružja u Vukovaru!

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavili pretragu doma i drugih prostorija 39-godišnjaka u Vukovaru. Tom prigodom su pronašli i oduzeli jednu automatsku pušku s prigušivačem, šest spremnika za streljivo, 200 komada streljiva, jednu ručnu bombu i jedno protuavionsko streljivo.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” iz čl. 331. st. 3. Kaznenog zakona, 39-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. 

Kriminalističko istraživanje rezultiralo je podnošenjem kaznene prijave protiv 39-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. 

U pretrazi je također pronađeno i oduzeto jedna lovačka puška sa 62 komada streljiva, jedan pištolj s pet komada streljiva i 26 komada raznog streljiva za koje je utvrđeno da pripadaju 75-godišnjaku, a za koje nema važeći oružni list ili odobrenje za nabavu oružja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 75-godišnjaka će policija podnijeti prekršajni nalog nadležnom sudu.

Iz PU vukovarsko-srijemske podsjećaju da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti.