Arsenal u septičkoj jami; dvije „zolje”, tri tromblonske mine, 16 ručnih bombi…

Građanin iz Iloka je u dvorištu obiteljske kuće u septičkoj jami uočio eksplozivne naprave te je odmah obavijestio policiju. Policijski službenik protueksplozivne zaštite je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo dva raketna bacača (tzv. „zolja“), tri tromblonske mine, 16 ručnih bombi te 1.500 komada puščanog streljiva. Izuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Iz PU vukovarsko-srijemske zahvaljuju građaninu na ukazanom povjerenju te pozivaju sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva je zagarantirana i protiv te osobe se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Također, upozoravamo građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći preuzeti opasna sredstva.