BABY BOOM U VINKOVCIMA Grad već drugi put ove godine isplatio naknade za novorođenčad!

IZVOR: Grad Vinkovci

Praksa darivanja beba u Vinkovcima nastavljena je i danas, 63 dana od posljednje ovakve svečanosti kada je 49 naših najmlađih sugrađana iz gradskog proračuna dobilo 300, 400 ili 500 eura, ovisno o tome imaju li braću i sestre. Roditelje naših novih 47 sugrađanki i sugrađana, danas je razveselio zamjenik gradonačelnika dr. sc. Josip Romić.

Od posljednjeg druženja s majkama i očevima novorođenih beba u ožujku, Vinkovci su bogatiji za čak 47 naših malih sugrađana. Vinkovačka obitelj je okosnica naših razmišljanja i našega rada posljednjih godina, a djeca su dakako najvažniji dio te priče. Potpore roditeljima, učenicima i studentima, kao i u poboljšanje uvjeta u školama i vrtićima, samo su dio onoga što činimo kako bi djeci i mladim obiteljima omogućili što kvalitetnije uvjete života u našem gradu, naglasio je dr.sc. Romić.

Podsjetimo, od ove godine povećani su jednokratni iznosi za novorođenčad pa tako roditelji za prvo dijete mogu računati na 300 eura, za drugo na 400 eura, a za treću i svaku sljedeću prinovu na 500 eura novčane naknade.

Kao i prošli put, u ovu akciju  uključila se i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci kroz poklon dobrodošlice.