BALTAZAR U VINKOVCIMA Grad Vinkovci sufinancira dio troškova za 1. godinu online studija

Vinkovački srednjoškolci će od jeseni imati još jednu opciju studiranja u svom gradu. Temeljem danas ugovorene suradnje s Veleučilištem Baltazar Zaprešić, koje trenutno jedino nudi online studiranje u našoj zemlji, svim upisnicima s prebivalištem u Vinkovcima Grad Vinkovci sufinancirat će dio školarine za prvu godinu njihova studija.

– Online oblik studiranja ili studiranje od kuće jedan je od načina da naši mladi, ali i svi oni koji se odluče uz posao dodatno obrazovati, ostanu na ovim prostorima, a istovremeno se školuju i stječu kompetencije za svoj profesionalni razvoj, jer za daljnji društveni i ekonomski napredak grada važno je stvoriti uvjete koji će osigurati ostanak ljudi i rast broja mladih obitelji – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Inače, Veleučilište Baltazar je visokoškolska ustanova koju je u 21 godina postojanja izabralo preko 8.000 studenata te što je najvažnije, u svom programu između ostalog nude i danas vrlo tražene razvojne smjerove, kao što su IT – Informacijske tehnologije i Projektni menadžment.