Banožić kažnjen sa 7.000 kuna, ali poručuje: To je najbolji odgovor onima koji me nazivaju „lopovom” i bandom”!

Mario Banožić, FOTO: MORH/ J.Kopi

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je danas da je ministar obrane Mario Banožić, a bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među kojima je i ona kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici te su ga kaznili sa 7.000 kuna.

Banožić se na tu temu oglasio na vlastitom Facebook profilu, njegov upis prenosimo integralno i u cijelosti:

Drago mi je što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kratkom roku donijelo odluku u mom predmetu o dodjeli službenog stana.
Dužnosnik – ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 četvornih metara, neovisno o tome živi li obitelj sa mnom i gdje joj je prebivalište.
Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ.
Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana. To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje. To je i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući me “lopovom” i “bandom”, iznoseći neistine da sam si prisvojio nešto što mi po zakonu ne pripada.
Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu.