Banožić na Facebooku: Nadam se dijalogu s Milanovićem!

Predsjednik RH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić iz vremena kad je suradnja postojala, IZVOR: FB stranica Mario Banožić

Povodom pisma predsjednika RH Zorana Milanovića predsjedniku vlade RH Andreju Plenkoviću u kojem Milanović ističe kako „suradnja s njim (op.a. Banožićem) više nije moguća, danas se putem osobne Facebook stranice oglasio i ministar obrane Mario Banožić. Komentar dostavljamo u integralnom obliku:

Za razliku od gospodina Milanovića koji je u pismu premijeru naveo da suradnja sa mnom više nije moguća, ja smatram da je suradnja institucija predsjednika Republike i ministra obrane nužna i moguća.

Nije tu u pitanju Zoran Milanović ni Mario Banožić nego interes Republike Hrvatske. Možemo ovako nastaviti unedogled, ali to nije dobro za državu kojoj služimo. Nadam se da ćemo ipak uspjeti uspostaviti dijalog i ostvariti bar minimum suradnje.

Onima koji će ovu poruku protumačiti kao izraz moje slabosti unaprijed poručujem kako svjesno to radim jer ovakav odnos najodgovornijih ljudi obrambenog sustava zasigurno nije u interesu Republike Hrvatske.