Banožić politički nokautirao Dabru

PIŠE: Damir Begović

Mario Banožić prema nepotpunim, a nama dostupnim, rezultatima novi je predsjednik Županijskog odbora HDZ VSŽ! Aktualni ministar obrane premoćno je u današnjoj izbornoj utrci porazio protukandidata Josipa Dabru, inače zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije koji će očito svoju političku sreću unutar HDZ-a morati potražiti na nekim drugim stranačkim adresama. Jer, na terenu – nije prošao.

Banožić ovoga trenutka vodi s preko 1.000 glasova, a obrađeno je preko 90% gradskih i općinskih organizacija.

Dabro je bolji u njih tek nekoliko; Štitar (dobio 20 glasova, Banožić 9), u Babinoj Gredi vodi za 40-ak glasova, a u Nijemcima za četiri. U ostalim gradovima i općinama prema trenutnim rezultatima Banožić je u prednosti, većoj ili manjoj. Najizraženiju prednost Banožić ima u Vukovaru (+275) te u Andrijaševcima i Starim Jankovcima, prema informacijama kojima raspolažemo s nešto više od 130 glasova.

Zanimljivo, Dabro je poražen i u svom Otoku gdje Banožić ima 50-ak glasova prednosti… Za razliku od Dabre, Banožić se potvrdio u svom gradu; u Vinkovcima je pobijedio s troznamenkastom razlikom, s više od 100 glasova. Konačni i službeni rezultati bit će poznati u nadolazećim danima, ali suštinska promjena se niti ne nazire. Ponovimo stoga uvodnu rečenicu; Mario Banožić novi je predsjednik ŽO HDZ VSŽ!

Za očekivati je kako će se ovi omjeri zrcaliti i na izboru danas izabranih delegata koji će, pak, za dva tjedna birati članove Županijskog odbora HDZ VSŽ. Pritom je kristalno jasno kako će u to tijelo ući svi oni koji su po ukusu Marija Banožića, premoćnog pobjednika današnjih izbora.

Nakon ministarske, Mario Banožić preuzeo i čelnu političku poziciju u svojoj županiji, FOTO: službene FB stranice