Banožić: To nije bila izvidnička letjelica, imala je aviobombu koja je eksplodirala!

Mario Banožić FOTO: MORH/J. Kopi

Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je da su uz vojnu letjelicu sovjetske proizvodnje koja je prošloga četvrtka pala u Zagrebu pronađeni dijelovi aviobombe!

– Pronađeni su tragovi eksploziva i tragovi da ovo nije bila izvidnička letjelica. Našli smo dijelove aviobombe koja se koristila u avionima sovjetske proizvodnje. Zaključili smo da je sovjetske proizvodnje, no još uvijek postoje dileme je li došla s ruske ili ukrajinske strane – rekao je Banožić.

Očekuje se kako će se dodatni podaci izvući iz crne kutije, a na novinarski upit znači li ovo da je Hrvatska napadnuta, Banožić je neodređeno odgovorio:

– Siguran sam da će se moći utvrditi odakle je letjelica došla. Postojale su razne teorije i razni stručnjaci koji su ih iznosili. Nisu ništa postigli nego uznemirili javnost.

Banožić je dodao i to da Hrvatska nije zadovoljna reakcijom susjednih zemalja koje su mnogo ranije uočile letjelicu koja je doletjela s područja Ukrajine, Rumunjske i Mađarske i ušla u hrvatski zračni prostor nakon čega se srušila u zagrebačkom naselju Jarun.