Basket se vratio u Vinkovce!

Nakon Dubrovnika, Šibenika, Zadra i Vukovara ulična košarka ovoga vikenda igra se i u najstarijem europskom naselju u kojem se organizirano živi već oko 8.200 godina, a basket se igra od 1963. godine.

– Zajedno s Udrugom PRO 3×3 dobili smo čast i privilegij organizirati ovaj košarkaški spektakl. Cilj nam je povezati turizam i sport, jer u blizini ovoga mjesta na kojem se nalazimo pronađen je Orion, najstariji indoeuropski kalendar – izvijestio je Josip Romić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, a inače i sam bivši košarkaš, koji je izravno i operativno uključen u organizaciju ovog događaja.

– Kroz ovaj turnir želimo promovirati novi olimpijski sport 3×3 te vratiti košarku na vinkovačke ulice, jer košarka i basket imaju bogatu tradiciju u našem gradu. Veliko hvala našim sponzorima i volonterima koji se nisu štedjeli kako bi Vinkovci ugostili ponajbolje 3×3 ekipe iz Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine – dodao je Romić.

Turnir je započeo večerašnjim razigravanjem po skupinama, bit će nastavljen u subotu u 15.45 sati kada na Kids dayu nastupaju ekipe svih vinkovačkih osnovnih škola. A pobjednik seniorskog dijela natjecanja bit će poznat negdje oko ponoći. Mjesto događaja – parkiralište hotela Slavonija. Svi ste dobrodošli, uz napomenu kako će ovaj sportsko-turistički događaj biti popraćen zabavnim programom.