Bazen Lenije od petka otvoren za pojedinačne korisnike

Napokon! Nakon gotovo dva mjeseca ”pod ključem” vinkovačko dvoransko plivalište Lenije u petak, 22. siječnja, otvara svoja vrata. Uz pridržavanje svih potrebnih epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, dakako.

Osoblje vinkovačkog dvoranskog plivališta Lenije poduzelo je i nadalje će poduzimati sve potrebne mjere opreza kako bi boravak u našim prostorima bio maksimalno siguran – izvijestila je Ivona Čavlović, voditeljica Odjela ugostiteljstva i recepcije.

Korištenje bazena, naglasila je naša sugovornica, dopušteno je samo pojedinačnim korisnicima te je pritom bilo kakav oblik organiziranog dolaska zabranjen. Dakle, sportski klubovi, udruge, različita društva i sl. bit će još stanovito vrijeme ”u čekaonici”.

Radno vrijeme bazena je svakoga dana od 7 do 22 sata, a subotom od 7 do 23 sata. Subotom smo našim korisnicima omogućili i noćno kupanje od 20 do 23 sata uz važnu napomenu da će se svakodnevno od 14 do 15 sati obavljati dezinfekcija prostora, pa će u tom razdoblju bazen biti zatvoren – čuli smo još od Ivone Čavlović.

Ivona Čavlović, FOTO: db

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite broj ulazaka u prostor bazena je ograničen prema kvadraturi prostora na 89 korisnika u bazenskom prostoru istovremeno. Razina i kontrola higijenskih uvjeta podignuta je do maksimuma, svi djelatnici strogo će se pridržavati propisanih mjera opreza i izdanih preporuka, a ništa manje se ne očekuje ni od korisnika. Na ulazu u objekt i u bazenskom prostoru postavljeni su dezinficijensi za ruke, a prostori bazena provjetravat će se i dezinficirati više puta dnevno.

Evo pravila ponašanja:

– strogo je zabranjen ulaz i boravak na vinkovačkom dvoranskom plivalištu Lenije svim osobama koje su trenutno zaražene COVID–19 virusom, imaju obvezu biti u samoizolaciji ili imaju simptome koji ukazuju na potencijalnu mogućnost nošenja virusa;

– zbog lakšeg epidemiološkog praćenja eventualne zaraze virusom COVID–19, svi korisnici obvezni su dati svoje podatke i kontakt telefon na recepciji bazena;

– svaki korisnik obavezan je nositi masku za lice sve do garderobnog dijela bazenskog prostora;

– svaki korisnik obavezan je dezinficirati ruke pri ulasku u objekt;

– prilikom ulaska u bazenski prostor obavezno je TUŠIRANJE i prolaz kroz DEZINFEKCIJSKU BARIJERU za pranje nogu;

– preporučeni razmak među korisnicima iznosi 1,5 metar;

– nakon izlaska iz prostora bazena korisnici se ne bi trebali zadržavati u prostorima garderoba, a boravak u njima preporučljivo je svesti na nužni minimum;

– neovisno o epidemiološkim mjerama i dalje je na snazi Kućni red bazena koji je vidljivo istaknut, valja ga se pridržavati.

Dodajmo svemu navedenom kako je prema odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite bistro Lenije u mogućnosti poslužiti hranu i piće iz svoga asortimana isključivo korisnicima unutar bazenskog prostora na za to primjeren način. Ostalim korisnicima posluživanje hrane i pića dopušteno je isključivo po načelu ”ZA VAN”.

Istinski se radujemo ponovnom druženju s našim korisnicima koje molimo da se pridržavaju navedenih mjera kako bi očuvali sigurnost i zdravlje sebe samih, ali i ostalih korisnika te osoblja bazena. Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 032/638-402 – zaključila je Ivona Čavlović, voditeljica Odjela recepcije i ugostiteljstva vinkovačkog dvoranskog plivališta „Lenije“.