Bedem osvojio turnir, Cibalia istrčala s juniorima

Nogometaši Bedema pobjednici su dvodnevnog turnira odigranog u okviru manifestacije “Ljeto u Ivankovu” zahvaljujući dvjema istovjetnim 3:1 pobjedama; u jučerašnjem polufinalu protiv županjskog Graničara, potom i u današnjem finalu kontra Cibalije. Pardon, Cibalijinih juniora (uz nekoliko igrača na probnom radu i onih koji jučer protiv Vukovara 1991 nisu imali adekvatnu minutažu) koji su danas istrčali na ivankovački Grac. Domaći navijači ostali su razočarani time što vinkovačka momčad nije istrčala u najboljem sastavu, no takav scenarij bio je već i ranije najavljen organizatoru.

Ivankovčani su pitanje pobjednika praktički riješili već u prvom dijelu utakmice koju su bolje otvorili mladi Vinkovčani. No, momčad Stjepana Kvesića u drugom dijelu prvog poluvremena počeli su srljati iz greške u grešku, a njihove darove Plavi su objeručke prihvatili. Dvaput je zabio Blaž Tustonjić (inače i najbolji strijelac turnira), a jednom Goran Borko (najbolji igrač turnira) koji je iskoristio konfuziju gostujuće obrane i iz “slobodnjaka” iznenadio Luka Marijanovića koji je namještao “živi zid”…  Počasni pogodak za Cibaliju u nastavku je zabio domaći branič Marko Karačić koji je svladao vlastitog čuvara mreže Franka Čučkovića kojemu je, pak, pripao epitet najboljeg vratara turnira.

Dodajmo i to da je 3. mjesto osvojio Vukovar 1991 koji je u ogledu za broncu nadvisio momčad Slavonca iz Gradišta koji je “uskočio” na turnir umjesto županjskog Graničara koji je odigrao subotnji polufinale protiv Bedema. Završilo je 3:1 za Vukovarce.  

BEDEM         3

CIBALIA       1

IVANKOVOStadion Grac. Gledatelja 400. Sudac: Mate Dujmić (Vinkovci). Pomoćnici: Predrag Kaurin (Prkovci) i Marijan Mesić (Vinkovci).

STRIJELCI: 1:0 – Tustonjić (22), 2:0 – Borko (35), 3:0 – Tustonjić (43), 3:1 – Karačić (62-ag).

BEDEM: Čučković, Smolčić, Borko, Karačić, Lovrić, Mrdeša, Pintarić, Brlečić, Tustonjić, Janović, Pest-Mundvajl (još su igrali: Bilić, Milković, L. Sambol, M. Sambol, Tovilović, Ivanko). Trener: Josip Raić-Sudar.

CIBALIA: Marjanović, Marković, Đordić, Vukelić, Buhinjak, Horvat, Malovan, Cvjetković, Gradečak, Matić, Svrzlić (još su igrali: Vrljić, Buić, Balić, Kopčić, Masimo, Delić, Kojundžić, Leo, Vez, Ižaković). Trener: Stjepan Kvesić.