BEDEM Raić-Sudar uoči derbija protiv Đakovčana: Nema kalkulacija, ni povlačenja noge!

Josip Raić-Sudar FOTO: Sportalo

Ove nedjelje u 14 sati na ivankovačkom Gracu drugi će krenuti na prvoga, Bedem na Đakovo-Croatiju! Riječ je o akterima koji se itekako imaju za čime okrenuti. I optimistično gledati prema naprijed. Ivankovčani su istinsko ovosezonsko osvježenje trećeligaškog Istoka; igraju dopadljivo, otvorenog garda, tako da ponekad nalete i na neočekivani udarac… 

– Točnije na dva; izgubili smo u Kneževim Vinogradima i Našicama. U oba navrata s po minimalnih 0:1 – napominje Bedemov trener Josip Raić-Sudar kojega u pripremi derbija tlače stanoviti kadrovski problemi; zbog ozljeda nema Duje Mrdeše i kapetana Marka Smolčića (stoga će kapetanska vrpca stezati nadlakticu iskusnog Gorana Borka), a zbog kartona, također krucijalnog, Luke Sambola.

Marko Smolčić (desno) zbog ozljede propušta derbi, ali i ostatak jesenske polusezone FOTO: Sportalo

– Ali, imamo još aduta. Jedan od njih je svakako i domaći teren. Nemamo razloga za kalkulaciju, a još manje razloga povlačiti nogu.    

Đakovčani Ivankovčanima nakon 11 odigranih kola bježe dva boda (Đakovo-Croatia 25, Bedem 23), tako da bi u slučaju priželjkivanog ishoda Plavi zasjeli na vrh ljestvice.

– Ponavljam, nismo opterećeni nikakvim imperativom. Utakmicu po utakmicu, pa dokle doguramo. Ako nam se ukaže prilika za 1. mjesto i viši rang… Spremni smo.

Bedemova desetka Gabriel Brlečić jedan je od snažnih aduta trenera Raić-Sudara FOTO: Sportalo

Đakovo-Croatia nije slučajni lider…

– Nije, njihovi rezultati govore više od riječi. Kao i naši. Cijenimo ih, ali o drugima nipošto ne treba razmišljati, kamoli se njima opterećivati. Treba gledati samo sebe, to i činimo.  

U svakom slučaju, moglo bi to biti zanimljivo nedjeljno nogometno popodne…

– Pozivam sve ljubitelje nogometa našega kraja da se nakon nedjeljnog ručka zapute prema našem Gracu. Bit će neizvjesno i napeto, otvoreno i intrigantno. Nadamo se festivalu nogometa, sportskom spektaklu i fešti nad feštama. I našoj pobjedi, dakako – zaključuje Josip Raić-Sudar.