Beljo nakon Dalićeva poziva: Valjda me sutra netko neće probuditi…

Dion Drena Beljo IZVOR: FC Augsburg

Dion Drena Beljo našao se danas na popisu izbornika Zlatka Dalića za nadolazeću lipanjsku akciju, Ligu nacija! Dovoljan razlog da okrenemo 099-790-…. 

– Velika je ovo stvar za mene, golem iskorak u mojoj karijeri. Nešto što sanja svatko tko se bavi nogometom. Ovim pozivom ostvarena je moja velika želja, sretan sam i zbog toga što će Vinkovci nakon dugo vremena opet imati A reprezentativca Hrvatske. To nas opet na neki način vraća na hrvatsku nogometnu mapu na kojoj nam je i mjesto – kazao je DDB u uvodu.

Inače, standardni prvotimac Augsburga i novopečeni reprezentativac Hrvatske nije rođeni Vinkovčanin. Prvi put, naime, zaplakao je u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Otac mu Denis ondje je studirao pravo, pa… No, u Vinkovcima je Dion prohodao, pohađao osnovnu i srednju školu, nogometnu stasa(va)o u Cibaliji u kojoj je proveo 11 godina te odigrao premijeru seniorsku sezonu. Trećeligašku, doduše…

– Da mi je netko prije 15 godina, kada sam došao na prvi trening u Cibaliju, rekao da ću s 21 godinom igrati Bundesligu i dobiti poziv za A reprezentaciju, sigurno bih pristao na taj deal – govori nam dalje Beljo prije kojega su za A reprezentaciju Hrvatske zaigrala dvojica rođenih Vinkovčana, Ivan Bošnjak i Mile Škorić (u Vinkovcima je, uzgred, rođen i Danijel Ljuboja, negda reprezentativac Srbije i Crne Gore).

– Sve skupa još uvijek mi malo nestvarno zvuči. S nogometnim gigantima koje sam dosad gledao na televiziji i koji su bili moji idoli sutra ću dijeliti svlačionicu. Valjda me sutra netko neće probuditi i reći: „Hej, sanjao si…”.

Neće, Dione, taj si!

– Neće biti lagano to je sigurno, ali znate kako kažu: tko radi lagane stvari, vodi težak život. U karijeri mi nitko ništa nije poklonio, za sve sam se izborio svojim trudom i radom, tako nastavljam i dalje. Vrijedno i marljivo raditi i razvijati karijeru u pravom smjeru. Iako mi je, kako rekoh, sve izgleda bajkovito i nestvarno, bit ću spreman za ovaj izazov. I za minute u Ligi nacija! Hvala Vam na interesu i pozdravite mi sve dolje u Vinkovcima…