Beljo: Nitko sretniji od mene ako danas dobijemo M’Gladbach, a Cibalia Dubravu!

Dion Drena Beljo FOTO: HNS
Utakmicom Werder – Bayern (0:4) započela je nova sezona Bundeslige u kojoj će participirati 13 hrvatskih nogometaša i jedan trener, Niko Kovač. Čast svima, no nama je iz te hrvatske kolonije svakako najzanimljiviji Dion Drena Beljo, naš Vinkovčanin i napadač Augsburga. Koji se, kao i uvijek, korektno javio na poziv vašeg izvjestitelja:
 
– Evo, za nekoliko sati igramo protiv Borussije Mönchengladbach na domaćem terenu. Zanimljivo, baš protiv njih smo zatvorili prošlu sezonu. I to neuspješno, teškim porazom na njihovu terenu. Danas se nadam drugačijem epilogu, dapače vjerujem u njega. Za nas je ključno ovakve utakmice na domaćem terenu pobjeđivati, jer vani dosta teško dolazimo do bodova – rekao nam je u uvodu DDB iza kojega su, prema vlastitom kazivanju, najteže pripreme u dosadašnjoj karijeri:
IZVOR: FC Augsburg
 
– Nikad teže. Ovo je stvarno sasvim druga dimenzija u odnosu na HNL. Osim napornim treninzima formu smo brusili s više nego respektabilnim protivnicima poput Ajaxa, PSV-a, Napolija, Salernitane…
 
Uglavnom…?
 
– Spreman sam i motiviran. Osobni cilj mi je dvoznamenkasti golgeterski učinak, a klupski seže do sredine tablice, odnosno barem mirna završnica sezone bez velikog stresa oko ispadanja.
 
Kratko i jasno.
 
– Ova sezona je po mnogo čemu ključna za mene, ‘ajmo to tako reći. Želim pokušati napraviti iskorak u karijeri i dodatno se nametnuti izborniku Zlatku Daliću za nadolazeće Europsko prvenstvo iduće godine koje se, znate to sigurno, igra ovdje u Njemačkoj. Da bih u tome i uspio, moram imati pravu sezonu iza sebe. Osjećam da će takva i biti. Neće biti lagana, ali naviknut sam već u karijeri na težak put, to me je dodatno očvrsnulo. Imam ogromno samopouzdanje, vjerujem u sebe i dodatni iskorak. Ovo će biti moja sezona! 
 
Naravno da ni ovaj blic razgovor nije mogao proći bez Cibalije…
 
– Pratim Vinkulju, upućen sam u sve što se događa u Cibaliji. Čestitam dečkima na vrhunskoj pobjedi na otvaranju sezone protiv Croatije iz Zmijavaca. Poručujem im da samo tako nastave, srčano i borbeno za našu Cibaliju. U meni će imati velikog navijača od kojeg danas neće biti sretnijeg na svijetu ako Augsburg dobije M’gladbach, a Cibalia Dubravu. Prvu priliku u kalendaru iskoristit ću za dolazak na naš stadion Mladosti. Znate kako se kaže, jednom Nebeskoplavi, uvijek Nebeskoplavi! Pozdravite mi sve naše u Vinkovcima…
 
Hoćemo!