Benić (SDP): Demografske mjere su besplatne! Iskorijeniti nepotizam važnije je od svih milijuna…

SDP-ovac Davor Benić na današnjoj sjednici Županijske skupštine glasao je za Prijedlog programa demografskih mjera VSŽ u 2022. godini. Spomenuti program smatra nelošim, no samo kao svojevrsnu nadgradnju.

– To je paket mjera koje bi trebale biti sekundarne i tercijalne, nipošto primarne.

O primarnima je Benić ponudio sljedeću tezu:

– One su potpuno besplatne, zato što recentna istraživanja pokazuju da su među najvećim razlozima odlazaka ljudi korupcija u društvu, nepotizam, nemogućnost napredovanja… Taman da je umjesto ovih pet milijuna kuna u demografske mjere uloženo 50 milijuna kuna, pozitivan učinak bio bi manji od onog negativnog koji je polučio izbor zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci u kojem je sin Jelić naslijedio tatu Jelića. Ili „slučaj Sanader” u kojem politički tajnik HDZ-a zapošljava sina u Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije čiji je ujedno predsjednik. Da, to je zakonito, kao i u svim uređenim državama, ali uz jednu krucijalnu razliku. Nikome u Švicarskoj, Norveškoj ili Austriji to ne pada na pamet učiniti. Dakle, iskorijeniti nepotizam važnije je od svih milijuna ovoga svijeta.

Benić je s govornice poručio i sljedeće:

– Evo, upravo smo svi mi ovdje prisutni svjedočili jednoj antidemografskoj mjeri. Prije početka najvažnije političke teme unatrag godinu dana o kojoj se raspravlja pred najvišim političkim tijelom ove županije obje televizijske kamere koje su bile prisutne na početku sjednice napustile su ovaj prostor. A od svih novinara ostao je samo jedan. Ako lokalnim medijima ova tema nije zanimljiva, ne znam zašto bi žiteljima naše županije bilo zanimljivo ostati živjeti u njoj – poentirao je Benić.