Beroš: Apeliram da nosimo maske čak i kad smo vani! To je važno…

Ministar zdravstva Vili Beroš uputio je apel naciji da se tijekom aktualnih blagdana pridržava preporučenih epidemioloških mjera. Osobito onoj vezanoj uz nošenje zaštitnih maski.

– Apeliram i na to da nosimo maske čak i kad smo vani. To je važno, osobito u kontekstu promišljanja oko omikrona. I nadalje nema opuštanja – poručio je Beroš.

Inače, danas nema novih slučajeva omikrona u Hrvatskoj. Na području Vukovarsko-srijemske županije, pak, u posljednja 24 sata zabilježeno je 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe.

Jako smo zadovoljni činjenicom da nema novih slučajeva omikrona u Hrvatskoj. No, oprez je i dalje nužan, sigurno će u Hrvatskoj biti širenja i te varijante koja postaje dominantna u većem dijelu Europedodao je Beroš uz napomenu da ne vjeruje kako će dva sata dulje radno vrijeme za Badnjak i Staru godinu bitno utjecati na epidemiološku situaciju.

– Smatram kako ta dva sata u dva dana neće bitno pridonijeti pogoršanju epidemiološke situacije. Pratimo situaciju, sagledavamo sve epidemiološke kriterije i postupamo. Ako se nešto dogodi, možemo i promijeniti odluku, ali nadam se da će sve biti onako kako smo planirali – zaključio je Beroš.