Beroš: Cijepljeni se nalaze na sunčanoj strani ulice! U subotu u Vinkovcima cijepljenje bez najave…

Vili Beroš, ministar zdravstva FOTO: Vlada RH

Hrvatska je na novoj ECDC-ovoj karti raširenosti koronavirusa potpuno crvena. Potpuno očekivano, jer broj zaraženih u posljednjem tjednu porastao je za 50 posto. Interes za cijepljenje u Hrvatskoj je u strmoglavom padu, a ministar zdravstva Vili Beroš poručuje:

– Cijepljeni su sigurniji, nalaze se na sunčanoj strani ulice. Ima tu mjesta i za ostale pa pozivamo još jednom necijepljene: cijepite se, pridružite nam se, imat ćemo ljepšu jesen. Nepravedno je to što je ključ uspjeha u rukama necijepljenih.

Pozivu na cijepljenje pridružuju se i Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije te Dom zdravlja Vinkovci. Sve zainteresirane punoljetne osobe s područja V koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 mogu se cijepiti u subotu, 11. rujna, u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša (Lapovci). Na navedenom mjestu u razdoblju od 8.00 do 11.30 sati bit će (im) omogućeno cijepljenje cjepivima proizvođača Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu ili osobnu iskaznicu, a obavijest od cijepljenju drugom dozom, odnosno termin docjepe, dobit će na mjestu događaja.