Beroš: Nepridržavanje naših liberalnih mjera vodi nas u peti val i novi lockdown!

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je u Saboru izjavio da Hrvatska ima jedne od najliberalnijih epidemioloških mjera u Europi, a nepridržavanje tih i takvih mjera može nas odvući u peti val i potencijalni lockdown!

– Mnoge države uvele su znatno restriktivnije mjere nego što su na snazi u Hrvatskoj i nepridržavanje jednih od najliberalnijih mjera u Europi može nas vrlo lako odvesti u novi peti val epidemije i potencijalu situaciju lockdowna koji više ne želimo ponoviti – naglasio je Beroš predstavljajući izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Broj zaraženih koronavirusom pada, što je ohrabrujuće, dodao je Beroš, a osim toga upućuje na zaključak da Nacionalni stožer civilne zaštite donosi dobre odluke na temelju struke.

Nema razloga da se mjere ne provode ili da se njima protivi. Jer, one nisu ni diskriminirajuće niti stvaraju podjele. Naprotiv, one su uključujuće, a dodatni poticaj za poštivanje mjera je i ova prijetnja, nova varijanta virusa omikronpodsjetivši još jednom građane da su cijepljenje i testiranje građanima dostupni i besplatni.