Bespilotnim letjelicama vukovarsko-srijemska policija odsad nadzire i iz zraka!

Na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta „Srijem” koje sačinjavaju Postaja granične policije Tovarnik te općine Tovarnik, Lovas i Tompojevci – predstavljene su korisne informacije o stanju sigurnosti na ovom području te razrađene i donesene konkretne obveze za bolju suradnju partnera i u konačnici za boljitak građana. 

Na spomenutoj sjednici javnosti su prezentirane dvije bespilotne letjelice s dodatnom opremom koje će policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske koristiti za održavanje javnog reda, mira i sigurnosti.

Predstavnici općina Tovarnik, Lovasa i Tompojevaca uručili su bespilotne letjelice velike vrijednosti Postaji granične policije Tovarnik kako bi zajamčili još veću sigurnost naših građana.

Ugovorom o donaciji dvije su letjelice s dodatnom opremom postale vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno stavljene su na raspolaganje policijskim službenicima Postaje granične policije Tovarnik. Bespilotne letjelice bit će od velike važnosti za održavanje sigurnosti na ovom području, odnosno bit će jamac našeg dodatnog angažmana.

Inače, Vijeće za prevenciju kriminaliteta „Srijem” zamišljeno je kao partnersko tijelo čiji je cilj raditi na povećanju sigurnosti, prevenciji štetnog ponašanja, smanjenju straha građana od kriminaliteta te podizanju ukupne kvalitete života na području uključenih općina, a putem preventivnih aktivnosti.