Besplatna autocesta za humanitarnu pomoć nevremenom poharanoj Slavoniji!

U javnom prostoru zadnjih dana pojavile su se proturječne informacije o tome imaju li oni koji dostavljaju pomoć nevremenom ugroženim područjima Slavonije i Baranje besplatnu cestarinu ili ne? Dvojbe je otpuhnuo Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini VSŽ, koji je bio uporan u korespondenciji s Hrvatskim autocestama. Njegovi dopisi, zamolbe i zahtjevi urodili su plodom.

– Hrvatske autoceste postupile su razumno i odobrile su besplatan prolaz autocestom onima koji dostavljaju pomoć za naš kraj ili pomažu u otklanjanju šteta na kućama – kaže Nikola Kajkić.

Uglavnom, sve upite vezane za dostavu humanitarne pomoći valja dostaviti lokalnom stožeru Civilne zaštite ili na e-mail: humanitarna.pomoc@hac.hr. U zahtjevu mora biti navedena registracijska oznaka vozila, datum polaska i lokacija polazišne naplatne postaje te izlazna naplatna postaja. Isto vrijedi i za povratak.

Traženi zahtjev Hrvatske autoceste rješavaju u roku od nekoliko minuta te isti dostavljaju podnositelju i nadležnom lokalnom stožeru civilne zaštite, kao i na naplatne postaje, ulaznu i izlaznu.

U svakom slučaju, palac gore za korektnu i pohvalnu odluku uprave Hrvatskih autocesta, ali i za upornost nezavisnog vijećnika Nikole Kajkića.