Biciklistički maraton Prevlaka-Ilok u čast 12-orici heroja, najmlađem sudioniku tek 12 godina!

Iznimni – zapravo neprocjenjivi! – doprinos obilježavanju 31. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika stradalih u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine dali su i sudionici Memorijalnog biciklističkog maratona „Navik on živi ki zgine pošteno – Prevlaka–Vukovar–Ilok 2022.” koji je ove godine doživio 5. izdanje i koji simbolično spaja dvije najudaljenije hrvatske točke, Prevlaku i Ilok. Organizator maratona je BK Metković, a domaćin biciklistima po dolasku u Slavoniju je Udruga Dvanaest redarstvenika.

Rutu dugačku preko 1.000 kilometara u čast mučki ubijenih redarstvenika odpedalirali su: Marko Talajić, Lara Bokšić, Dragana Matić, Vinka Čamber, Martina Čondra, Josip Jakelić, Mirko Luburić, Pero Primorac, Joško Žarković, Mario Čamber, Miro Bokšić, Jakša Bulić i Dalibor Talajić kojima su uručene zahvalnice Udruge Dvanaest redarstvenika za dugogodišnji doprinos u organizaciji i potporu u organizaciji ovog memorijalnog biciklističkog maratona, a posebnu zahvalu i čestitke dobio je Jure Vištica, najmlađi sudionik maratona, rođen 2010. godine, kojemu je uručena knjiga „Borovo 2. svibnja 1991.” autora Tomislava Orečića. Sudionici maratona odali su počast poginulima kod spomenika hrvatskim braniteljima u Vinkovcima.

A članovi Udruge hrvatskih branitelja Dvanaest redarstvenika položili su vijence i zapalili svijeće na stadionu HNK Cibalia kod spomen ploče podignute u čast osnivanja Posebne jedinice policije PU Vinkovci te na grobovima poginulih redarstvenika Ivice Vučića u Vinkovcima, Mladena Šarića u Novim Jankovcima, Antuna Grbavca u Nijemcima, Luke Crnkovića i Zorana Grašića u Otoku, Josipa Culeja u Jarmini, Mladena Ćatića u Županji, Marinka Petrušića u Tovarniku te Stipana Bošnjaka i Zdenka Perice u Nuštru.