Bijele svijeće za poginule i nestale policajce u Vukovaru

U Vukovaru je – u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske – odana počast poginulim i nestalim policajcima koji su prvi stali u obranu Domovine i nesebično dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

Svečani program započeo je u Marincima podno Spomen obilježja poginulim u Domovinskom ratu pripadnicima ATJ Lučko i SJP PU brodsko-posavske te Zbora narodne garde, gdje su položene svijeće trobojnice za vječni spomen na naše poginule hrvatske vitezove.

Svečanost je nastavljena u Vukovaru kod spomen obilježja za 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara. 

Uz Počasni postroj „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“ svijeće su zatim položili obitelji poginulih i nestalih hrvatskih redarstvenika, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, posebni savjetnik ministra unutarnjih poslova i general-pukovnik u mirovini Mladen Markač, predstavnici braniteljskih udruga i mnogi drugi…


Bijele svijeće koje simboliziraju 97 poginulih i nestalih policajaca položili su i polaznici Policijske škole „Josip Jović“. Velečasni Frano Musić, biskupski vikar za pastoral u Ministarstvu unutarnjih poslova, predvodio je molitvu za vječni spomen poginulim i nestalim policajcima.

Žrtva koju su hrabri hrvatski policajci i branitelji podnijeli u stvaranju Domovine, položivši svoje živote za Hrvatsku, nikada neće biti zaboravljena. Neka im je vječna slava i hvala!