BILO JE I OZLJEĐENIH Čak šest prometnih nesreća tijekom vikenda

Ilustracija, FOTO: Ivan Valentić(arhiva)

Tijekom proteklog vikenda, od 16. do 18. veljače 2024. dogodilo se 6 prometnih nesreća,  od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Ilok, Vukovar, Stari Mikanovci) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o čemu više slijedi:

U petak, 16. veljače, oko 17.25 sati, u Županji, u Ulici J. J. Strossmayera, 35-godišnjakinja iz Županje, upravljala je osobnim vozilom županjskih registracijskih oznaka te pomaknuvši vozilo u desnu stranu, zahvatila travnatu površinu te udarila u prometni znak. U prometnoj nesreći 35-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

U subotu, 17. veljače, oko 12.05 sati, 57-godišnjak iz Borova, upravljao je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se cestom Tovarnik-Sotin. Pri skretanju na kolni prilaz šumskom putu došlo je do udara u osobno vozilo koje je naišlo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 72-godišnjak iz Lovasa, u trenutku kada je 72-godišnjak pretjecao vozilo koje se kretalo ispred. Vozilo kojim je upravljao 72-godišnjak sletjelo je u odvodni kanal. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 72-godišnjak i putnica u njegovu vozilu, 69-godišnjakinja iz Lovasa. Očevidom je utvrđeno kako je 57-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom na vozilu imao zglobno rastavni uređaj za vuču iako nije vukao priključno vozilo.