BIO JE JEDINI Prije 20 godina ovaj je političar usamljeno darivao cvijeće u našoj županiji…

Ilustracija/PEXELS

Nema portala, niti TV kuće koji danas nisu izvijestili kako su se političari razletjeli u čestitanju Dana žena. Zapravo, kada razmislim, jedino Vinkulja nije popratila te spektakularne trenutke patetike dijeljenja ruža i ostalog cvijeća crvene boje, ovisno o ideološkim preferencijama koje ih nose kroz život.

Međutim, kada se vratimo dvadesetak godina unazad, na području Vukovarsko-srijemske županije to je činio samo jedan političar. Iako u teškoj oporbi, na marginama medijske vidljivosti i tada, rubovima izbornog praga, taj je političar redovito osmog ožujka ili, ako baš želite, osmog marta, obilazio svoje sugrađanke po ulicama, uredima i institucijama te ih darivao cvijećem.

Tako je znao jednom godišnje o današnji dan obavezno banuti i na hodnike zgrade Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru te darivati županijske službenice crvenim karanfilima. One bi ih stidljivo uzele, ali bi onda ušle u svoje urede i međusobno se oduševljeno smješkale na gestu ovog ‘šmekera’. Doduše, pomno su pazile da ih ne skuži netko od tvrdolinijaških kolega iz stranačkih rovova. Jer, ne zaboravite, ipak su u pitanju rane dvijetisućite.

Nije dugo trebalo njihovim šefovima da dokuče rezultate takvih gesta pa su se kroz godinu i oni počeli vraćati ovim ‘narodnim običajima’, a efekte i danas vidimo. 

Ime tog političara – Željko Sabo.