Bivši član HDSSB-a i Živog zida Damir Maduna kandidat SDP-a za vukovarskog gradonačelnika, još nema kandidata za župana i gradonačelnika Vinkovaca

Biljana Gaća, Damir Maduna i Peđa Grbin, FOTO: db

Nezavisni Damir Maduna kandidat je SDP-a za gradonačelnika Vukovara na nadolazećim svibanjskim lokalnim izborima. Njegovu današnjem predstavljanju nazočio je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin. No, za početak, tko je Damir Maduna? Predstavila ga je Biljana Gaća, povjerenica SDP-a za Vukovar:

Vjerujem da Vukovarke i Vukovarci Damira Madunu jako dobro poznaju. Rođen je 1963. godine, vukovarski je branitelj, osoba s četrnaest godina iskustva u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Osoba je vrlo uključivih i slobodnih uvjerenja, osoba koja, želim to posebno naglasiti, veliki ljubitelj i zaštitnik životinja, ponosan suprug, otac i djed koji svojoj unučadi u naslijeđe želi ostaviti ponosan Vukovar.

U utrku za vukovarskog gradonačelnika Maduna kreće pod sloganom ”Vukovar bez podjela”.

Na kandidaturu me potaknulo katastrofalno stanje gospodarstva, veliki egzodus mladih te posljedično tome loša demografska slika grada i jednako loši međuljudski odnosi. Želim to mijenjati na bolje. I pozivam moje suborce da me podrže, jer se nitko od nas nije borio za ovakav Vukovar. Pokažimo da još ima baruta, volje i želje među nama da našoj djeci i nadolazećim generacijama ostavimo u naslijeđe bolji grad – rekao je Maduna koji je u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri djelovao pod okriljem HDSSB-a i Živog zida koji se nalaze na potpuno suprotnoj strani političkog spektra u odnosu na SDP.

Nikada nisam mijenjao svoje stavove. Ali, stranke koje spominjete za 180 stupnjeva promijenile su svoj kurs. HDSSB sam napustio kada je Branimir Glavaš izišao iz zatvora u Mostaru, kada je počelo crnokošuljašenje i ispijanje Pavelićeve rakije. Istina, bio sam i član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, no i to društvo sam napustio kada je za potrebe lokalnih izbora kontrolu nad njim počeo preuzimati HDZ – dodao je Maduna.

Peđa Grbin, pak, suočio se s pitanjem portala Vinkulja.hr bi li, da može vratiti vrijeme, drugačije postupio u slučaju najpopularnijeg SDP-ovca u najistočnijoj hrvatskoj županiji, Željka Sabe, nedavno izbačenog iz stranke?

Ako me pitate hoću li popularnost i potencijalni bolji izborni rezultat staviti ispred poštenja, onda je moj odgovor NE. I to ne smije biti dilema. Ne možeš se praviti da nisi pravomoćno osuđen i skrivati se iza rehabilitacije, ne možeš se praviti da se protiv tebe ne vodi kazneni postupak i skrivati se iza presumpcije nevinosti – rekao je Grbin (k)od kojeg smo potražili i odgovore na pitanja o kandidatima SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana i vinkovačkog gradonačelnika; dakle, zna li se išta?

O tome ćemo još razgovarati s našim kolegicama i kolegama, kada definitivne odluke o tome budu donesene obavijestit ćemo javnost. Nema potrebe ni za kakvim prejudiciranjem bilo čega – dodao je na kraju Grbin.