BJELIN-SPAČVA Bilo je ozlijeđenih i uvrijeđenih, ali – treća pobjeda je tu!

Rukometaši Bjelin-Spačve tijesnim porazom u Poreču (23:24) otvorili su povratničku sezonu u Paket24 Premijer ligu, nakon čega su uhvatili radnu temperaturu i nanizali tri pobjede zaredom; nakon Dubrave (34:22) i Rudara (33:27) u 5. prvenstvenom kolu “pala” je i Ribola Kaštela (29:21). I to u gostima…

– Prvo poluvrijeme tvrdo, očekivano, njima je ova utakmica bila izuzetno važna imajući u vidu tri uzastopna poraza. No, u nastavku smo podignuli ritam koji domaćin nije uspio pratiti pa smo utakmicu odveli u mirnu završnicu. Dobro je bilo – kaže trener vinkovačke momčadi Josip Mečić koji gotovo da i nije ni završio rečenicu, a već se ispravio:

– Ma, nije bilo dobro, nego odlično. Pogotovo u kontekstu priče da smo bili u kadrovskim problemima; Filip Mažurana je izvrnuo zglob, Maroš i Kuže su nakon Rudara bili na bolovanju sve do četvrtka, Borna Mažurana je opet teško ozlijedio koljeno…

Bilo je, dakle, ozlijeđenih, ali i – uvrijeđenih…

– Da, ostali smo i bez pivota Jurkovića koji se vratio kući, u Sisak.  

Strijelce je u dotičnim okolnostima predvodio Greganić sa šest pogodaka, po pet su u pobjedu ugradili Lasić, Hideg i Maroš, četiri Marić… Mečić može biti zadovoljan širokim golgeterskim spektrom, kao i pogledom na ljestvicu; Bjelin-Spačva zauzima 2. mjesto u B skupini, odmah iza besprijekornog Nexea. Uz utakmicu manje, onu iz 3. kola protiv Metković-Mehanike koja je prekinuta zbog prokišnjavanja dvorane u Metkoviću. 

– Utakmica će najvjerojatnije biti odigrana 4. studenog – dodao je na kraju Mečić čija momčad u 6. prvenstvenom kolu opet gostuje i to kod križevačkog KTC-a (nedjelja, 15. listopada).