Bojko debitirao remijem na klupi Vukovara 1991, Graničar i Vuteks-Sloga s gostovanja kući pjevajući

FOTO: arhiva (db)

Prilično uspješan vikend imali su predstavnici VSŽ u Trećoj HNL Istok u kojoj je odigravanjem 18. kola otvoren proljetni nastavak prvenstva. Derbi kola odigran je na stadionu u Borovu naselju gdje su Vukovar 1991 i Belišće odigrali utakmica bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Miroslav Bojko tako je na klupi vukovarskog trećeligaša debitirao s miroljubivih 0:0.

I Mirko Godanj debitirao je remijem na novom radnom mjestu; njegov Bedem gostovao je u Jelisavcu, završilo je 1:1. Za zadovoljavajući bod u gostima zabio je Duje Mrdeša.

Duje Mrdeša (s loptom) pogodio za bod u Jelisavcu, FOTO: db

Županjski trećeligaš, pak, gostovao je u Požegi gdje je uzeo sve; Slavonija – Graničar 1:3! Požeška priča je rezultatski tekla ovako; 0:1 – Džoić (24), 1:1 – Antunović (29), 1:2 – Lotar (37), 1:3 – I. Kovačević (85).

Tri boda u gostima uzeli su i nogometaši Vuteks-Sloge koji su gostovali kod Valpovke gdje su s ekspresnih 3:0 do 22. minute iznenadili svog domaćina. Valpovčani su se u nastavku utakmice probudili, do 69. smanjili stigli su na samo korak zaostatka, ali poraz nisu uspjeli izbjeći; Valpovka – Vuteks Sloga 2:3.

Najbolje plasirani predstavnik VSŽ u Trećoj HNL Istok je Vukovar 1991 koji zauzima 4. mjesto s 31 bodom, tj. osam manje od vodeće Marsonije (koja ima i dvije utakmice manje), Graničar je šesti s 29 bodova, Bedem deseti s 24 boda, a Vuteks Sloga posljednja, osamnaesta, s 11 bodova, ali sada bodovno izjednačena s pretposljednjim Kutjevčanima koji će sutra kompletirati 18. prvenstvenu dionicu domaćim ogledom protiv pleterničke Slavije.